pinterest  facebook  twitter  instagram

ΠΡΑΓΑ  


Πού θα πάμε;

Η Πράγα, η πόλη των "Εκατό Πύργων", είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο γοητευτικές ευρωπαϊκές πόλεις. Τυλιγμένη στους μύθους που την περιβάλλουν, μαγεύει τους χιλίαδες επισκέπτες της. Ας την ανακαλύψουμε μαζί!


Πρόγραμμα Εκδρομής

1η μέρα, 7/11/2019: ΑΓΡΙΝΙΟ - ΑΘΗΝΑ - ΠΡΑΓΑ: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΜΙΚΡΗΣ & ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ


04:00 αναχώρηση από το Αγρίνιο (τοποθεσία «Παλαιός Σταθμός Τρένων») με προορισμό το αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος». Παράδοση αποσκευών και ώρα 09:25 πτήση με AegeanAirlines για την παραμυθένια Πράγα. Άφιξη 11:05, παραλαβή αποσκευών, επιβίβαση στο λεωφορείο και η περιήγησή μας στην Τσέχικη πρωτεύουσα ξεκινά! Η ξενάγησή μας έχει ως αφετηρία την Μικρή Πόλη (MalaStrana), όπου μεταξύ άλλων θα θαυμάσουμε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου που χτίστηκε τον 18ο αι. και είναι αναγνωρισμένη ως ένα από τα μεγαλύτερα επίτευγμα της μπαρόκ αρχιτεκτονικής της Κεντρικής Ευρώπης. Συνεχίζουμε για την Παλιά Πόλη της Πράγας (Stare Mesto) διασχίζοντας την εντυπωσιακή γέφυρα του Καρόλου. Το μήκος της πεζογέφυρας είναι 515 μ και στηρίζεται σε 16 πυλώνες, ενώ τα τριάντα αγάλματα που την διακοσμούν, στην πλειοψηφία τους μπαρόκ ρυθμού, την μεταμόρφωσαν σε μια υπαίθρια γλυπτοθήκη. Περπατώντας στην Παλιά Πόλη, θα μεταφερθούμε σε μια άλλη εποχή. Τα μεσαιωνικά δρομάκια της «Βασιλικής Οδού» και η αρχιτεκτονική των κτιρίων δημιουργούν μια υπέροχη ατμόσφαιρα που  μαγεύει τους επισκέπτες. Φθάνοντας στην πλατεία της Παλιάς Πόλης, θα δούμε τα κτίρια του Δημαρχείου καθώς και τον Πύργο με το φημισμένο Αστρονομικό Ρολόι, που πρωτολειτούργησε το 1410. Επόμενος σταθμός μας η κεντρική πλατεία της Πράγας (Vaclavske Namesti), όπου διαδραματίστηκαν τα σημαντικότερα γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας της πόλης. Στο σημείο αυτό ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για μεσημεριανό φαγητό, βόλτες, καφέ.  H σημερινή περιήγησή μας ολοκληρώνεται στον Πύργο της Πυρίτιδας, ένα από τα παλαιότερα και ομορφότερα κτίρια της πόλης. Τον 18ο αιώνα, η πύλη έγινε αποθήκη μπαρουτιού – εξού και η σημερινή της ονομασία. Λίγα μόλις μέτρα από την Πύλη, συναντάμε το Το Δημοτικό Μέγαρο (Obecni Dum), ένα έξοχο δείγμα Τσέχικου Αρ Νουβό που κτίστηκε το 1911 στη θέση που κάποτε βρισκόταν η παλιά Βασιλική Αυλή. Οι αρχιτέκτονες ένωσαν τις δυνάμεις τους  με τους μεγάλους γλύπτες, ζωγράφους και διακοσμητές της εποχής και δημιούργησαν ένα μεγαλειώδες αρ νουβό μνημείο το οποίο συναρπάζει ακόμη και σήμερα. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς το ξενοδοχείο μας (987 Hotel). Παραλαβή δωματίων και ελεύθερος χρόνος για βόλτες στην πόλη. Το βράδυ μπορείτε να διασκεδάστε σε μια από τις παραδοσιακές τσέχικες μπυραρίες δοκιμάζοντας αυθεντική τσέχικη μπύρα και τοπικά εδέσματα.


2η μέρα, 8/11/2019:  ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗΣ


Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την ξενάγησή μας στην περιοχή της Καστρούπολης. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Κάστρο της Πράγας, ένα σύμπλεγμα κτιρίων που περιλαμβάνει παλάτια, τείχη, εκκλησίες και κήπους.  Στην περιήγησή μας θα δούμε τον γοτθικό ναό του Αγίου Βίτου, που φιλοξενεί το μεγαλοπρεπές θησαυροφυλάκιο με τα κοσμήματα του στέμματος  καθώς και υπόγεια κρύπτη με τους τάφους πολλών ηγεμόνων και βασιλιάδων του Τσέχικου βασιλείου. Θα δούμε τέλος το Λορέττο, το Παλάτι και τον δρόμο των Αλχημιστών, ένα σοκάκι στο Κάστρο της Πράγας με πολύχρωμα σπίτια όπου τον 16ο και 17ο αι. ζούσαν οι αλχημιστές. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για προσωπικές επισκέψεις και περιηγήσεις. Στο διάστημα αυτό προτείνουμε κρουαζιέρα στον Μολδάβα κατά την οποία θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε κάποια από τα αξιοθέατα της πόλης από μια ξεχωριστή οπτική γωνία (25 ευρώ με γεύμα, διάρκειας 2 ωρών).


3η μέρα, 9/11/2019: ΠΡΑΓΑ - ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ (120 χλμ.)


Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την εκδρομή μας στην πανέμορφη λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στην Δυτική Βημία (110 χλμ.), πασίγνωστη σε όλον τον κόσμο για τα ιαματικά λουτρά και τις πηγές της. Πρόκειται για μια πόλη με πράσινο και γάργαρα νερά που αποτέλεσε σημείο συνάντησης καλλιτεχνών και ανθρώπων των γραμμάτων με σπουδαία κτίρια αναγεννησιακού στυλ. Κατά την ξενάγησή μας θα διασχίσουμε τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης δίπλα από τον ποταμό Τέπλα και θα δούμε μεταξύ άλλων την ρώσικη εκκλησία με τους χρυσούς τρούλους και θα θαυμάσουμε τα πολύχρωμα κτίρια της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα, περιπάτους και καφέ, καθώς και αγορές στα καταστήματα της πόλης με τα υπέροχα κρύσταλλα και τις πορσελάνες. Επιστροφή στην Πράγα. Διανυκτέρευση.


4η μέρα, 10/11/2019: ΠΡΑΓΑ - ΑΘΗΝΑ - ΑΓΡΙΝΙΟ


Πρωινό στο ξενοδοχείο και μέρα ελεύθερη για περιπάτους & ψώνια. Προτείνουμε επίσκεψη σε κάποιο από τα διάσημα μουσεία της Πράγας όπως το μουσείο Καύκα ή κάποιο από τα υπαίθρια αξιοθέατα, όπως το «Σπίτι που χορεύει».  Απολαύστε τον καφέ σας σε ένα από τα ατμοσφαιρικές καφετέριες της πόλης και ώρα 14:00 συγκέντρωση στο ξενοδοχείο και αναχώρηση με το λεωφορείο για το αεροδρόμιο της Πράγας. 16:25 πτήση με AegeanAirlines για την Αθήνα (άφιξη 20:30). Παραλαβή αποσκευών, επιβίβαση στο λεωφορείο και επιστροφή στην πόλη μας γεμάτοι όμορφες εικόνες και εμπειρίες.


Τέλος του προγράμματος


Τιμή εισιτηρίου: 540 ευρώ κατ’ άτομο


Περιλαμβάνει: 



  • Μεταφορά Αγρίνιο – Αεροδρόμιο – Αγρίνιο

  • Μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Πράγα – Αθήνα με την AegeanAirlines

  • Αποσκευή 23 κιλών ανά επιβάτη

  • Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων (150 ευρώ)

  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο 987 Hotel με πρωινό

  • Μονοήμερη εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ

  • Είσοδο στο Κάστρο της Πράγας

  • Ξεναγήσεις

  • Συνοδό του γραφείου μας


Δεν περιλαμβάνει:



  • Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους


 


Πτήσεις:


 ATH – PRG 09:25  - 11:05


PRG – ATH 16:25 - 20:30


 Σημείωση: Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.


Κάνε την κράτησή σου τώρα!


ΗΜ/ΝΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΟΣΤΟΣ
Δεν υπάρχει προγραμματισμένη αναχώρηση.

Περιλαμβάνει;

Περιλαμβάνει: 



  • Μεταφορά Αγρίνιο – Αεροδρόμιο – Αγρίνιο

  • Μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Πράγα – Αθήνα με την AegeanAirlines

  • Αποσκευή 23 κιλών ανά επιβάτη

  • Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων (150 ευρώ)

  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο 987 Hotel με πρωινό

  • Μονοήμερη εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ

  • Είσοδο στο Κάστρο της Πράγας

  • Ξεναγήσεις

  • Συνοδό του γραφείου μας


Δεν περιλαμβάνει:



  • Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους