pinterest  facebook  twitter  instagram

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ  


Πού θα πάμε;

Η #ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, η Πόλη σύμβολο της ελληνικής ιστορίας, ισορροπεί στο πέρασμα των αιώνων σ' Ανατολή και Δύση. Ευρωπαϊκή αλλά και ανατολίτικη, πολύχρωμη και μεθυστική, γοητεύει τους χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι την κατατάσσουν στους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως. Τα μνημεία της Πόλης, με κυριότερο την Αγία Σοφία, έχουν χωρίς αμφιβολία πολλές ιστορίες να μας διηγηθούν. Ας τις ανακαλύψουμε μαζί!


Πρόγραμμα Εκδρομής

1η μέρα: Τρίτη 30/04/19  Αγρίνιο – Κωνσταντινούπολη


05:30 αναχώρηση από τo Αγρίνιο ("Παλαιός Σταθμός Τρένων") με προορισμό την πολυθρύλητη Κωνσταντινούπολη. Πρώτη μας στάση πριν τα Γιάννενα για καφέ, δεύτερη στάση πριν τη Θεσσαλονίκη και τρίτη στην Καβάλα για το μεσημεριανό μας φαγητό. Συνεχίζουμε για το συνοριακό φυλάκιο στους Κήπους. Διέλευση συνόρων ύστερα από τις απαραίτητες διατυπώσεις. Αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη με ενδιάμεση στάση στην Ρεδαιστό. Αφου δοκιμάσουμε τα παραδοσιακά εδέσματα της περιοχής, συνεχίζουμε τον δρόμο μας για την Κωνσταντινούπολη. Άφιξη στην Πόλη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση. 


2η μέρα: Τετάρτη 1/5/19  Κωνσταντινούπολη - Χάλκη 


Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την επίσκεψη μας στα όμορφα Πριγκηπόνησα, ένα σύμπλεγμα νησιών στην θάλασσα του Μαρμαρά, που αποτελούσε αγαπημένο παραθεριστικό μέρος για τους Έλληνες της Πόλης. Πρώτος μας σταθμός η Χάλκη, ένα νησί συνυφασμένο με τον ελληνισμό και την ορθοδοξια, καθώς αποτελούσε έδρα της κυριότερης θεολογικής σχολής του Οικομενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Πρόκειται για την Θεολογική Σχολή της Χάλκης που ιδρύθηκε το 1844 από τον Πατριαρχη Γερμανό Δ' και υποδέχτηκε πλήθος σπουδαστών έως το 1971, όταν διατάχθηκε το κλεισιμό της από τις τουρκικές αρχές. Η πρόσβαση στον λόφο της Σχολής γίνεται με ιππήλατες άμαξες (έξοδα ατομικά). Αφού ολοκληρώσουμε την επίσκεψη μας στην Χάλκη, επιβιβαζόμαστε και πάλι στο πλοίο και συνεχίζουμε για το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος, την νήσο Πρίγκηπο. Πρόκειται για ένα πανέμορφο μέρος όπου, αφού γευματίσουμε σε μια από τις παραθαλάσσιες ταβέρνες, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην διάθεσή μας να περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια και να αντικρύσουμε τα παλιά αρχοντιά που μας ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή. Το απόγευμα επιβιβαζόμαστε στο πλοίο και επιστρέφουμε στην Κωνσταντινούπολη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


3η μέρα: Πέμπτη 2/5/19 Κωνσταντινούπολη 


Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την επίσκεψή μας στο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ (έξοδα ατομικά). Το παλάτι του Ντολμά Μπαχτσέ (τούρικα: γεμιστός κήπος) υπήρξε κατοικία του σουλτάνου, αλλά και διοικητικό κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατοριας από το 1856 έως το 1922. Μετά την ξεναγησή μας στους πολυτελείς χώρους του ανακτόρου, συνεχίζουμε για την περιοχή Σουλτάν Αχμέτ για την συγκινητική επισκεψή μας στον ναό - σύμβολο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, την Αγία Σοφία. Από εκεί συνεχίζουμε για τον Βυζαντινό Ιππόδρομο. Στην διαδρομή μας θα δούμε το Μπλε Τζαμί (ή Αχμέτ Τζαμί), που χτίστηκε μεταξύ του 1609 και του 1616 λίγα μόλις μέτρα μακρυά από την γιακαι πήρε το όνομα του από το μπλε χρώμα που κοσμεί τους εσωτερικούς του τοίχους. Ο Βυζαντινός Ιππόδρομος ήταν χτισμένος στην θέση της σημερινής πλατείας Σουλτάν Αχμέτ, η οποία διατηρεί το σχήμα του αρχαία ιπποδρόμου. Στην μέση της πλατείας μπορεί κανείς να θαυμάσει έναν οβελίσκο 3500 ετών που μεταφέρθηκε στο σημείο από τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο από την Αίγυπτο το 390 μ.Χ ως ανάμνηση των στρατιτικών του επιτευγμάτων. Ακολουθεί γεύμα σε επιλεγμένο εστιατόριο και ελεύθερος χρόνος. Το απογευμα της ίδιας ημέρας, μπρούμε να πραγματοποιήσουμε κρουαζιέρα στον χιλιοτραγουδισμένο Βόσπορο (έξοδα ατομικά) και να θαυμάσουμε από το πλοίο πανέμορφες εικόνες από διάφορα μέρη της Πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


4η μέρα: Παρασκευή 3/5/19 Κωνσταντινούπολη – Κομοτηνή 


Πρωινό στο ξενοδοχείομ παράδοση δωματίων και αναχώρηση για την συνοικία Φανάρι, που στο παρελθόν αποτέλεσε έδρα επιφανων Ελλήνων και είναι η περιοχή στην οποία στεγάζεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. Αφού περιηγηθούμε στους χώρους του Πατριαρχείου συνεχίζουμε για την ιστορική Μονή Βλαχερνών, εκεί όπου σύμφωνα με την παράδοση, εψάλλει για ρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. ύστερά από την πολιορκία της Κωνσταντινούπολης από τους Αβάρους. Επόμενος μας σταθμός η Μονή της Χώρας, ένα σπουδαίο μοναστήρι με εξαιρετικά ψηφιδωτά και τοιχγραφίες που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο. Συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Μπαλουκλή. Η Μονή Μπαλουκλή που έχει συνδέσει το όνομά της με τον θρύλο των ψαριών (τουρκ balik), διαθέτει μαρμαρόκτιση πηγή που αναβλύζει αγιάσμα, ενώ στο προάυλιο χώρο βρίσκονταιοι ταφοι των Πατριαρχών. Τελευταία μας επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη είναι η Σκεπαστή αγορά - Kapalıçarşı- με τα 4,000 και πλεόν μαγαζιά, όπου θα έχουμε χρόνο για αγορές, καφέ, φαγητό. Νωρίς το απόγευμα αποχαιρετάμε την Κωνσταντινούπολη και αναχωρούμε για  την Κομοτηνή με ανάλογες στάσεις για ξεκούραση. Άφιξη στην Κομοτηνή και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος, διανυκτέρευση. 


5η μέρα: Σάββατο 4/5/19 Κομοτηνή – Αγρίνιο 


Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Αγρίνιο με ενδιάμεσες στάσεις για  καφέ, φαγητό  και ξεκούραση. Άφιξη στην πόλη μας νωρίς το βράδυ γεμάτοι όμορφες εικόνες και αναμνήσεις.


Τέλος του Προγράμματος 


Τιμή  Συμμετοχής: 300 € κατ’ άτομο 


Διαφορά μονόκλινου δωματίου  120€


Περιλαμβάνονται:



  1. Όλες οι μεταφορές με πούλμαν

  2. Τρείς διανυκτερεύσεις  στο ξενοδοχείο Ramada Hotel Taxim  4****  στην Κωνσταντινούπολη με πρωινό

  3. Mια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στην Κομοτηνή με πρωινό

  4. Τρία γεύματα ή δείπνα εκτός  ξενοδοχείου

  5. Το εισιτήριο του καραβιού για τα Πριγκηπόνησα

  6. Ξεναγός στην Κωνσταντινούπολη

  7. Ασφάλεια  αστικής  και επαγγελματικής  ευθύνης

  8. Φ.Π.Α


Δεν περιλαμβάνονται: 



  1. Είσοδοι σε μουσεία

  2. Ποτά κατά τη διάρκεια των φαγητών

  3. Η κρουαζιέρα στο Βόσπορο.

  4. Φιλοδωρήματα


Σημειώσεις:



  • Η Εγγραφή θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή 100,00€

  • Εξόφληση 5 μέρες πριν την αναχώρηση

  • Φωτοτυπία διαβατηρίου σε ισχύ ή αστυνομικής ταυτότητας με λατινικούς χαρακτήρες. 

  • Το γραφείο και ο ξεναγός διατηρούν το δικαίωμα αλλαγής στη σειρά του προγράμματος εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη διεξαγωγή της εκδρομής


Κάνε την κράτησή σου τώρα!


ΗΜ/ΝΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΟΣΤΟΣ
Δεν υπάρχει προγραμματισμένη αναχώρηση.

Περιλαμβάνει;

Περιλαμβάνονται:



  1. Όλες οι μεταφορές με πούλμαν

  2. Τρείς διανυκτερεύσεις  στο ξενοδοχείο Ramada Hotel Taxim  4****  στην Κωνσταντινούπολη με πρωινό

  3. Mια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στην Κομοτηνή με πρωινό

  4. Τρία γεύματα ή δείπνα εκτός  ξενοδοχείου

  5. Το εισιτήριο του καραβιού για τα Πριγκηπόνησα

  6. Ξεναγός στην Κωνσταντινούπολη

  7. Ασφάλεια  αστικής  και επαγγελματικής  ευθύνης

  8. Φ.Π.Α


Δεν περιλαμβάνονται: 



  1. Είσοδοι σε μουσεία

  2. Ποτά κατά τη διάρκεια των φαγητών

  3. Η κρουαζιέρα στο Βόσπορο.

  4. Φιλοδωρήματα