pinterest  facebook  twitter  instagram

3ημερη εκδρομή ΑΛΒΑΝΙΑ  


Πού θα πάμε;

Τριήμερη πριήγηση σε ιστορικές, γραφικές και παραδοσιακές πόλεις της Αλβανίας, με διαμονή στο Μπεράτι και τα Τίρανα.


Επισκεπτόμαστε επίσης το Αργυρόκαστρο, το Δυρράχιο και τους Αγίους Σαράντα.


Ξεχωρίζει το προσκύνημά μας στον Τάφο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στο Κολικόντασι.

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο ελληνόφωνο χωριό της Λιβαδειάς.


Πρόγραμμα Εκδρομής

1η μέρα: Βουλιαράτες - Αργυρόκαστρο - Τεπελένι - Μπεράτι


Συγκέντρωση νωρίς το πρωί από το Αγρίνιο και συνεχίζουμε κάνοντας μικρή στάση στα Γιάννενα, για τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς. Διέλευση συνόρων και αναχώρηση για τον πρώτο μας σταθμό, το χωριό Βουλιαράτες, εκεί όπου βρίσκεται το στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων Πεσόντων στις μάχες του 1940-41. Περνώντας από τη Δερβιτσάνη και τα υπόλοιπα ελληνόφωνα χωριά της Δρόπολης, συνεχίζουμε για το γραφικό Αργυρόκαστρο, με το ιστορικό του κέντρο να αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Το Αργυρόκαστο, "κρεμασμένο" στις πλαγιές του Δρίνου, διαθέτει μοναδική αρχιτεκτονική με τα πετρόχτιστα παραδοσιακά σπίτια να δένουν αρμονικά με το φυσικό τοπίο, δημιουργώντας ένα μοναδικό ψηφιδωτό, που διηγείται την πλούσια ιστορία της περιοχής. Συνεχίζουμε για το Τεπελένι, τη γενέτειρα του Αλή Πασά, όπου θα δούμε το άγαλμά του, καθώς και ερείπια του κάστρου της πόλης. Θα ακολουθήσουμε μια διαδρομή γύρω από τον Δρίνο και τον Αώο ποταμό, κοντά στο βουνό Τρεμπεσινα, όπου έγιναν οι φονικότερες ίσως μάχες του Έλληνο - Ιταλικού πολέμου του 1940-1941. Τελευταίος μας σταθμός το Μπεράτι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, & διανυκτέρευση.


2η μέρα: Μπεράτι - Δυρράχιο - Τίρανα


Πρωινό στο ξενοδοχείο, παράδοση δωματίων και ξεκινά η περιήγησή μας στο Μπεράτι. Πρόκεται για μια πόλη κομψοτέχνημα, με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και ιστορία που μας γυρίζει στον 6ο π.Χ. αιώνα. Διαθέτει κάστρο που περιβάλλει ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης. Εκεί συναντάμε πέτρινα παραδοσιακά σπίτια και βυζαντινές εκκλησίες και θα ξεναγηθούμε στο βυζαντινό μουσείο της πόλης. Κάτω από το λόφο απλώνεται το ομορφότερο κομμάτι της πόλης με τα παλιά αρχοντικά που χρονολογούνται από τον 17ο αιώνα. Με τις φαρδιές προσόψεις και τα μεγάλα παράθυρά τους, μοιάζουν να είναι κτισμένα το ένα πάνω στο άλλο, δίνοντας στο Μπεράτι το όνομα της «πόλης με τα χίλια παράθυρα». Στην συνέχεια θα διασχίσουμε τις 2 παραδοσιακές συνοικίες, την Γκοριτσα και το Μανγκαλεμ  οι οποίες είναι κτισμένες κάτω από το κάστρο, στης όχθες του πόταμου Οσουμ, όπου θα δούμε πανέμορφα σοκάκια και πολλές ορθόδοξες εκκλησίες, αλλά και τζαμιά. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή μας στο Μπεράτι, συνεχίζουμε για το Δυρράχιο, κύριο  λιμάνι της χώρας και  δεύτερη σε μέγεθος πόλη, με 200.000 κατοίκους. Η πόλη αποτελούσε αποικία της Κορίνθου και της Κέρκυρας από το 627 πΧ, με την ονομασία Επίδαμνος. Θα δούμε την χρυσή πύλη της Εγνατίας οδού, τα βυζαντινά τείχη του Αυτοκράτορα Αναστάσιου του Ι, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο κ.α. Ελεύθερος χρόνος και αναχωρούμε για Τιρανα οπού ξεκινάμε την περιήγησή μας. Επίσκεψη, προσκύνημα στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου που έχτισε και εγκαινίασε το 2012 ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος. Στη συνέχεια με το λεωφορείο θα περιηγηθούμε στη λεωφόρο και στις κεντρικές πλατείες της πρωτεύουσας, τα Υπουργεία , το Εθνικό – Ιστορικό Μουσείο, την Όπερα, το τζαμί του EthemBey, καθώς και τον πύργο του Ρολογιού. Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το άγαλμα του Γεωργίου Καστριώτη Σκεντέρμπεη. Τελειώνοντας την περιήγησή μας στο κέντρο των Τιράνων θα δούμε την πρωθυπουργική κατοικία και την Ακαδημία Καλών Τεχνών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.


3η μέρα: Τίρανα - Κολικόντασι - Άγιοι Σαράντα - Λιβαδειά


Πρωινό στο ξενοδοχείο, παράδοση δωματίων και αναχώρηση για το χωριό Κολικοντασι, οπού θα έχουμε την τύχη και την ευλογία να προσκυνήσουμε στον Τάφο του Αγίου Κοσμά. Η ιερά Μονή του Αγίου Κοσμά βρίσκεται βόρεια της αρχαίας Απολλωνίας στην ανατολική όχθη του Αψου ποταμού και χτίστηκε μεταξύ 1813 έως το 1814. Στην συνέχεια αναχωρούμε προς τα παράλια του Ιονίου, απέναντι από την Κέρκυρα, στους Αγίους Σαράντα, έχοντας ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μας για βόλτα, καφέ και μεσημεριανό φαγητό στον παραλιακό δρόμο της πόλης, με το γραφικό της λιμανάκι. Η πόλη είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης Όγχησμο, που άκμασε στους ρωμαϊκούς χρόνους καθώς ήταν εμπορικός σταθμός για το εμπόριο μεταξύ Ηπείρου και Ιταλίας. Καταστράφηκε το 552 μ.Χ. μετά από αλλεπάλληλες επιδρομές των Γότθων. Σήμερα σημαντικός τουριστικός προορισμός. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή μας στους Αγίους Σαράντα, συνεχίζουμε για την πεδιάδα του Βούρκου και τα τελευταία ελληνόφωνα χωριά, λίγα χιλιόμετρα πριν τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Στην Λιβαδειά θα έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας να απολαύσουμε τις τοπικές παραδοσιακές εκδηλώσεις των αποκριών, με φωτιές και χορούς. Διέλευση στα σύνορα Μαυρομάτιου και επιστρέφουμε στην πόλη μας, κάνοντας σύντομη στάση καθ΄οδόν για ξεκούραση.


Τέλος του προγράμματος

Τιμή κατ' άτομο: 195 ευρώ 

Περιλαμβάνει:


Μεταφορές σύμφωνα με το προγραμμά


Μια διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Grand White City Hotel στο Μπεράτι με πρωινό


Μια διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Doro City Hotel (ή παρόμοιο) στα Τίρανα με πρωινό 


Δύο (2) δείπνα


Ξεναγό κατά την παραμονή μας στην Αλβανία


Συνοδό του γραφείο μας


Φόρους 


Εισόδους πόλεων


Ασφάλεια Interamerican


Δεν περιλαμβάνει:

Ότιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων


ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ: Ταυτότητα 15ετίας ή Διαβατήριο σε ισχύ


Έγκυρη εγγραφή με προκαταβολή 50 ευρώ


Σημείωση: Το πρόγραμμα ενδέχεται αν διαφοροποιηθεί αν οι συνθήκες το επιβάλλουν.


Κάνε την κράτησή σου τώρα!


ΗΜ/ΝΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΟΣΤΟΣ
Δεν υπάρχει προγραμματισμένη αναχώρηση.

Περιλαμβάνει;

Περιλαμβάνει:


Μεταφορές σύμφωνα με το προγραμμά


Μια διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Grand White City Hotel στο Μπεράτι με πρωινό


Μια διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Doro City Hotel στα Τίρανα με πρωινό


Δύο (2) δείπνα


Ξεναγό κατά την παραμονή μας στην Αλβανία


Συνοδό του γραφείο μας


Φόρους 


Εισόδους πόλεων


Ασφάλεια Interamerican


Δεν περιλαμβάνει:

Ότιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων