pinterest  facebook  twitter  instagram

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ   


Πού θα πάμε;

Σε μια 4ήμερη απόδραση, θα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, την πανέμορφη Βουδαπέστη!


Πρόγραμμα Εκδρομής

1η μέρα: 02 Απριλίου 2022, Αγρίνιο - Αθήνα - Βουδαπέστη


09:00 συγκέντρωση στο Αγρίνιο και αναχώρηση για το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» των Αθηνών. Παράδοση αποσκευών, παραλαβή εισιτηρίων και ώρα 16:05, αναχώρηση με την πτήση της AegeanAirlinesμε προορισμό το «Μαργαριτάρι του Δούναβη», την όμορφη Βουδαπέστη. Άφιξη 17:05 (τοπική ώρα), επιβίβαση στο λεωφορείο και η περιήγησή μας στην ιστορική πρωτεύουσα της Ουγγαρίας ξεκινά. Οι πρώτες εικόνες που θα αντικρύσουμε, θα μας δώσουν το περίγραμμα αυτών που θα επισκεφθούμε τις επόμενες ημέρες, με ιστορικά κτίρια, γέφυρες, πεζοδρόμους, μουσεία και μεγάλα πάρκα να κάνουν την εμφάνισή τους στον δρόμο για το ξενοδοχείο μας. Αφού τακτοποιηθούμε στα δωμάτια μας, ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στο κέντρο της Βουδαπέστης.


2η μέρα: 03 Απριλίου 2022, Βουδαπέστη- Ξενάγηση Πέστης.


Πρωινό στο ξενοδοχείο, επιβίβαση στο λεωφορείο με προορισμό την εντυπωσιακή πλατεία Ηρώων (Hősök tere), η οποία βρίσκεται στο τέλος της λεωφόρου Andrassy. Η πλατεία Ηρώων, όπως μαρτυρά το όνομά της, κατασκευάστηκε στην μνήμη μεγάλων προσωπικοτήτων της Ουγγρικής ιστορίας. Στο κέντρο της πλατείας βρίσκεται το μνημείο Χιλιετίας, το οποίο χτίστηκε το 1896 στην συμπλήρωση 1000 χρόνων από την ίδρυση του Ουγγρικού κράτους και αποτελείται από μια στήλη 36μ, στην κορυφή της οποίας βρίσκεται το άγαλμα του Αρχάγγελου Γαβριήλ, ως σύμβολο της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας. Παραπλεύρως της πλατείας μπορεί κανείς να δει το Μουσείων Καλών Τεχνών της Βουδαπέστης, όπως επίσης και το νεοκλασικό κτίριο που στεγάζει το «Παλάτι» της Τέχνης με πληθώρα έργων σύγχρονης τέχνης. Ο περίπατός μας συνεχίζεται μέσω της λεωφόρου Αντράσσυ (Andrássy út), ενός από τους πλέον διάσημους δρόμους της πόλης. Η λεωφόρος κατασκευάστηκε το 1872 και πήρε το όνομα του Κόμη Gyula Andrássy, ο οποίος διετέλεσε Πρωθυπουργός της χώρας, εκείνη την περίοδο. Επόμενη στάση μας, η εντυπωσιακή Βασιλική του Αγίου Στεφάνου, την μεγαλύτερη Ρωμαιοκαθολική εκκλησία της Βουδαπέστης. Το κτίριο της Βασιλικής του Αγίου Στεφάνου είναι, μαζί με το Κοινοβούλιο, το ψηλότερο κτίριο της πόλης, φθάνοντας στα 96 μέτρα ύψος. Η κατασκευή της Βασιλικής ολοκληρώθηκε το 1905 και διήρκησε περισσότερο από 5 δεκαετίες. Από εκεί συνεχίζουμε για το διασημότερο κτίριο της Βουδαπέστης, το περίφημο Κοινοβούλιο, η κατασκευή του οποίο ξεκίνησε το 1885 και ολοκληρώθηκε το 1904. Το επιβλητικό αυτό οικοδόμημα,  έχει μήκος 268 μέτρα και πλάτος 123, περιλαμβάνει 10 αυλές, 13 ανελκυστήρες, 27 πύλες, 29 κλιμακοστάσια και 691 δωμάτια. Πρόκειται για ένα πραγματικό στολίδι στις όχθες του Δούναβη, στην μεριά της Πέστης. Ακολουθεί ελεύθερο πρόγραμμα για περιπάτους στο κέντρο της Βουδαπέστης. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το περίφημο καφέ New York που χαρακτηρίζεται ως ένα από τα ωραιότερα καφέ στον κόσμο. Οι τοιχογραφίες, οι βενετσιάνικοι πολυέλαιοι και η αύρα των συγγραφέων και καλλιτεχνών που είχαν το καφέ ως σημείο συνάντησης τον 19ο αι, είναι ικανά να μας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή.


3η μέρα: 04 Απριλίου 2022, Βουδαπέστη- Ξενάγηση Βούδας.


Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για την πλευρά της Βούδας αφού διασχίσουμε τον ποταμό Δούναβη μέσω της εντυπωσιακής γέφυρας της Ελευθερίας. Πρώτη μας το Κάστρο της Βούδας στην περιοχή Varhegy , εκεί όπου ξεδιπλώνεται όλη η ιστορία της πόλης, από την ίδρυσή της έως σήμερα, με καταστροφές, πολιορκίες και ανοικοδομήσεις να δίνουν στο κάστρο την σημερινή του μορφή. Συνεχίζουμε για τον παραμυθένιο Προμαχώνα των Ψαράδων, ένα συγκρότημα που συνδυάζει το νεογοτθικό και το νεορωμαικό ρυθμό, με τα πρώτα τείχη να κατασκευάζονται περί τα 1700 και τη σημερινή δομή να ολοκληρώνεται από το 1895 έως το 1905. Διαθέτει 7 πυργίσκους, ο καθένας από τους οποίους συμβολίζει μία από τις 7 φυλές των Μαγυάρων που ίδρυσαν την Ουγγαρία το 895. Η θέα της πόλης από τον προμαχώνα των Ψαράδων είναι εντυπωσιακή. Μπορούμε να θαυμάσουμε τα σπουδαιότερα κτίρια της πόλης, όπως το πολυφωτογραφημένο Κοινοβούλιο, καθώς επίσης και τις εντυπωσιακές αλυσιδωτές γέφυρες πάνω από τον Δούναβη. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος, στον οποίο μπορούμε να απολαύσουμε την βόλτα μας στην Κεντρική Αγορά της Βουδαπέστης, η οποία κατακλύζεται από καταστήματα με τοπικά προϊόντα, αναμνηστικά και γαστρονομικές παραδοσιακές λιχουδιές. Μπορούμε επίσης να επιλέξουμε στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας στα περίφημα λουτρά Széchenyi που στεγάζονται σε ένα τεράστιο κτιριακό συγκρότημα – παλάτι σε στυλ νεομπαρόκ και αποτελούν τα θερμότερα λουτρά της πόλης. Το απόγευμα, επιβιβαζόμαστε στο πλοιάριο μας και αναχωρούμε για την κρουαζιέρα μας στον ποταμό Δούναβη. Από την άνεση του πλοίου, θα απολαύσουμε μια διαφορετική πανοραμική άποψη της Βουδαπέστης.


4η μέρα: 04 Απριλίου 2022, Ελεύθερη ημέρα – Πτήση επιστροφής.


Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, παράδοση δωματίων και χρόνος ελεύθερος στην διάθεσή μας να αποχαιρετίσουμε την Βουδαπέστη κάνοντας την βόλτα μας στον κεντρικό εμπορικό δρόμο Vaci για τις τελευταίες αγορές μας στην ουγγρική πρωτεύουσα. Δοκιμάστε τα τοπικά στρούντελ και απολαύστε τον καφέ σας στο φημισμένο καφέ Ζερμπώ, που στέκει στο ίδιο αρ νουβώ αρχιτεκτονικής κτίριο από το 1885. Ώρα 14:00 συγκέντρωση στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης. Ώρα 17:20 αναχώρηση με πτήση της Aegean Airlines για την Αθήνα. Παραλαβή αποσκευών, επιβίβαση στο λεωφορείο και επιστροφή στην πόλη μας γεμάτοι όμορφες εικόνες, εμπειρίες και αναμνήσεις από την επίσκεψή μας στην ουγγρική πρωτεύουσα.


Τέλος του προγράμματος


Τιμή: 490 ευρώ:


Περιλαμβάνει:



  • Μεταφορά από Αγρίνιο – Αεροδρόμιο – Αγρίνιο

  • Μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Βουδαπέστη – Αθήνα με την AegeanAirlines

  • Αποσκευή 23 κιλών ανά επιβάτη

  • Φόρους αεροδρομίου

  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο κεντρικό ξενοδοχείο Mercure Korona Hotel 4* με πρωινό

  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

  • Κρουαζιέρα στον Δούναβη

  • Συνοδό του γραφείου μας


Δεν περιλαμβάνει:



  • Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

  • Είσοδοι σε μουσεία


Πτήσεις:


ATH – BUD     16:05  - 17:05
BUD – ATH     17:50 - 20:45
 


Σημείωση: Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.


 


Κάνε την κράτησή σου τώρα!


ΗΜ/ΝΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΟΣΤΟΣ
Δεν υπάρχει προγραμματισμένη αναχώρηση.

Περιλαμβάνει;

Τιμή: 490 ευρώ:


Περιλαμβάνει:



  • Μεταφορά από Αγρίνιο – Αεροδρόμιο – Αγρίνιο

  • Μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Βουδαπέστη – Αθήνα με την AegeanAirlines

  • Αποσκευή 23 κιλών ανά επιβάτη

  • Φόρους αεροδρομίου

  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο κεντρικό ξενοδοχείο Mercure Korona Hotel 4* με πρωινό

  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

  • Κρουαζιέρα στον Δούναβη

  • Συνοδό του γραφείου μας


Δεν περιλαμβάνει:



  • Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

  • Είσοδοι σε μουσεία