pinterest  facebook  twitter  instagram

Κύπρος  


Πού θα πάμε;


Πρόγραμμα Εκδρομής

1η μέρα: Δευτέρα 16/10/17, Αγρίνιο - Αεροδρόμιο- Λάρνακα- Λεμεσός.


Πρωινή αναχώρηση από το Αγρίνιο με κατεύθυνση το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος των Αθηνών. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο, επιβίβαση στο αεροσκάφος της Aegean Airlines και ώρα 10:35 αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Λάρνακας. Άφιξη στο αεροδρόμιο ώρα 12:20. Έλεγχος διαβατηρίων/ταυτοτήτων, παραλαβή αποσκευών και έξοδος από το αεροδρόμιο. Συνάντηση με την ξεναγό μας, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη Λάρνακα όπου θα επισκεφτούμε την Ιερά γυναικεία Μονή του Αγίου Μηνά στο χωριό Βάβλα της Λάρνακας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τα Λεύκαρα, την κωμόπολη της Λάρνακας, γνωστή για τα λευκαρίτικα κεντήματα, όπου θα έχουμε χρόνο για φαγητό. Αναχώρηση για τη Λεμεσό, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κύπρου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.


2η μέρα: Τρίτη 17/10/17, Ολοήμερη εκδρομή στη Λευκωσία.


Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Κύπρου, τη Λευκωσία. Θα επισκεφθούμε τα «φυλακισμένα μνήματα» και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για επίσκεψη στο μουσείο Εθνικού αγώνος και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη με τις θαυμάσιες τοιχογραφίες, στο χώρο της Αρχιεπισκοπής. Στη συνέχεια με τα πόδια θα κινηθούμε κατά μήκος της πράσινης γραμμής του Αττίλα, στην οδό Λήδρας, όπου θα έχουμε ξενάγηση. Ελεύθερο χρόνο στην πόλη για μεσημεριανό φαγητό. Αναχώρηση για επίσκεψη στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου βρίσκεται το στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων πεσόντων στους αγώνες κατά των Τούρκων του 1964 και 1974.Συνεχίζουμε για τη γυναικεία Ιερά Μονή του Αγίου Ιερομάρτυρος Ηρακλειδίου. Μετά το προσκύνημα θα αναχωρήσουμε για Ιερά Μονή της Παναγίας του Μαχαιρά, ανδρικό μοναστήρι σε υψόμετρο 870μ που αποτέλεσε καταφύγιο του Γρηγόρη Αυξεντίου. Επιστροφή στη Λεμεσό, δείπνο, διανυκτέρευση.


3η μέρα: Τετάρτη 18/10/17, Ολοήμερη εκδρομή στην Πάφο.


Πρωινό και αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή μας στην Πάφο. Κατά τη διαδρομή μας θα δούμε την θρυλική πέτρα του Ρωμιού που κοσμεί ττην ακτογραμμή της Κύπρου και την βυζαντινή Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής Γεροσκήπου. Η εκκλησία έχει πέντε τρούλους και αποτελεί δείγμα της βυζαντινής Αρχιτεκτονικής. Συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου . Το μοναστήρι βρίσκεται κοντά στο χωριό Τάλα της Πάφου και ιδρύθηκε από το ίδιο τον Άγιο Νεόφυτο το 1159. Ο Άγιος έζησε στο μοναστήρι μέχρι την κοίμηση του σε ηλικία 85 ετών. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα. Πριν φθάσουμε στην Πάφο θα επισκεφθούμε την κατακόμβη της Αγίας Σολομονής, στην Κάτω Πάφο, και την στήλη του Αποστόλου Παύλου, πάνω στην οποία ο Απόστολος μαστιγώθηκε 40 φορές διότι δίδασκε το χριστιανισμό. Συνεχίζουμε για το λιμανάκι της Κάτω Πάφου, όπου θα επισκεφθούμε τα περίφημα ψηφιδωτά της οικίας Διονύσου. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό, καφέ και περίπατο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.


4η μέρα: Πέμπτη 19/10/17, Τρόοδος.


Πρωινό και αναχώρηση για την οροσειρά του Τρόοδος και την Ιερά Μονή της Παναγίας Κύκκου. Η Μονή είναι ανδρική και αποτελεί μια από τις τρείς μεγαλύτερες και ιστορικότητες μονές της Κύπρου. Προσκύνημα και ξενάγηση στους χώρους της Μονής. Επίσκεψη στον Τάφο του Εθνάρχη Μακαρίου και ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό φαγητό. Κατά την επιστροφή μας θα επισκεφθούμε την ανδρική Ιερά Μονή της Παναγίας Τροοδίτισσας. Στη συνέχεια θα κάνουμε στάση στο γραφικό χωριό Όμοδος , όπου θα προσκυνήσουμε στο Μοναστήρι του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Στο Μοναστήρι φυλάσσεται τμήμα από το σχοινί με το οποίο δέθηκε ο Κύριος μας. Παραμονή στο χωριό για απογευματινό καφέ και επιστροφή στη Λεμεσό. Δείπνο,διανυκτέρευση.


5η μέρα: Παρασκευή 20/10/17, Λάρνακα- Ελλάδα.


Πρωινό και αναχώρηση για την ιστορική Ιερά Μονή Σταυροβουνίου (άβατο για τις γυναίκες). Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Αγία Νάπα, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Συνεχίζουμε για τη Λάρνακα όπου θα προσκυνήσουμε στον Τάφο του Λαζάρου και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό. Αναχώρηση για το Αεροδρόμιο. Πτήση για Αθήνα ώρα 18:40. Άφιξη στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την πόλη μας.


Τέλος Προγράμματος


Τιμή συμμετοχής: 530


Διαφορά μονόκλινου δωματίου: +105


Περιλαμβάνονται:



  • Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα- Λάρνακα- Αθήνα.

  • Φόροι αεροδρομίων.

  • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στη Λεμεσό με ημιδιατροφή.

  • Όλες οι μεταφορές με πούλμαν.

  • Ξεναγό στην Κύπρο.

  • Συνοδό του γραφείου μας.

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

  • Φ.Π.Α


Δεν περιλαμβάνονται:


Σημ: Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.


ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΑΥΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ (με λατινικούς χαρακτήρες) Ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΕ ΙΣΧΥ


Κάνε την κράτησή σου τώρα!


ΗΜ/ΝΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΟΣΤΟΣ
Δεν υπάρχει προγραμματισμένη αναχώρηση.

Περιλαμβάνει;

Περιλαμβάνονται:



  • Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα- Λάρνακα- Αθήνα.

  • Φόροι αεροδρομίων.

  • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στη Λεμεσό με ημιδιατροφή.

  • Όλες οι μεταφορές με πούλμαν.

  • Ξεναγό στην Κύπρο.

  • Συνοδό του γραφείου μας.

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

  • Φ.Π.Α


Δεν περιλαμβάνονται:



  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

  • Ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων.

  • Ο,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.


Σημ: Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.


ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΑΥΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ (με λατινικούς χαρακτήρες) Ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΕ ΙΣΧΥ