pinterest  facebook  twitter  instagram

Λίμνη Πλαστήρα | Ελάτη - Περτούλι  


Πού θα πάμε;

Λίμνη Πλαστήρα: ανθρώπινη πινελιά στο πανέμορφο φυσικό τοπίο!


Η λίμνη Πλαστήρα δημιουργήθηκε το 1959 όταν ολοκληρώθηκε το φράγμα Ταυρωπού. Πήρε το όνομά της από τον Καρδιτσιώτη στην καταγωγή, πολιτικό και στρατιωτικό Νικόλαο Πλαστήρα, ο οποίος πρώτος οραματίστηκε την κατασκευή ενός φράγματος στο ύψος του Νεοχωρίου, που θα πλημμύριζε το οροπέδιο και θα δημιουργούσε τη λίμνη. Πλέον η λίμνη Πλαστήρα αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.


Στις πλαγιές του Κόζιακα και σε υψόμετρο 950 μέτρων, συναντά κανείς το γραφικό χωριουδάκι της Ελάτης, περιτριγυρισμένο από απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό τοπίο. Λίγο πιο πάνω και σε υψόμετρο 1150 μέτρων, βρίσκεται το Περτούλι με τα γραφικά πέτρινα σπίτια. Και τα δύο χωριά προσφέρουν στον επισκέπτη στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης.


Πρόγραμμα Εκδρομής

Διήμερη εκδρομή στη Λίμνη Πλαστήρα – Ελάτη – Περτούλι


Πρόγραμμα  εκδρομής


1η μέρα: Σάββατο 08/02/14 | Αγρίνιο – Δομοκός - Πύλη  Τρικάλων –Λίμνη Πλάστήρα


 06:30 αναχώρηση από την πλατεία Μαβίλη (τρένο) με προορισμό τη Λίμνη Πλαστήρα, μέσω Δομοκού – Καρδίτσας και Πύλης Τρικάλων. Στάση καθ΄οδον για τον πρωινό μας καφέ. Στη διαδρομή μας και λίγο πριν φθάσουμε στη λίμνη Πλαστήρα, θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Κορώνης. Η Ι. Μονή Κορώνης  είναι αφιερωμένη στη Γέννηση της Θεοτόκου και πρόκειται για το σπουδαιότερο θρησκευτικό μνημείο της περιοχής.Βρίσκεται 18 χλμ. έξω από την Καρδίτσα, σε θέση που προσφέρει υπέροχη θέα.  Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την όμορφη Λίμνη Πλαστήρα, η οποία πήρε το όνομα της από τον στρατηγό Νικόλαο Πλαστήρα, που πρώτος συνέλαβε το μεγαλόπνοο σχέδιο της δημιουργίας της. Μεσημεριανό φαγητό στην πλαζ Λαμπερού και επίσκεψη στο φράγμα Ταυρωπού, στο οποίο οφείλει τη δημιουργία της η Λίμνη Πλαστήρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.


2η μέρα: Κυριακή 09/02/14 | Λίμνη Πλαστήρα- Ελάτη –Περτούλι- Αγρίνιο


Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την επίσκεψη μας στα θέρετρα της Πίνδου! Πρώτη μας επίσκεψη το γραφικό χωριό Ελάτη. Η Ελάτη (ή Τύρνα) είναι το μεγαλύτερο χωριό του ορεινού όγκου των Τρικάλων, αμφιθεατρικά κτισμένη, σε ύψος 950 μ., στις πλαγιές του Κόζιακα. Παραμονή για καφέ και περίπατο. Συνεχίζουμε για το άλλο ορεινό χωριό του Κόζιακα, το Περτούλι (υψόμετρο 1150μ), όπου θα απολαύσουμε το μεσημεριανό μας φαγητό. Αναχώρηση για το Αγρίνιο μέσω Εγνατίας Οδού με ανάλογες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.


Τέλος του Προγράμματος


Τιμή συμμετοχής: 65€


Διαφορά μονόκλινου δωματίου:  20€


Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή 30 €


 


Κάνε την κράτησή σου τώρα!


ΗΜ/ΝΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΟΣΤΟΣ
Δεν υπάρχει προγραμματισμένη αναχώρηση.

Περιλαμβάνει;


  • Μεταφορές με πούλμαν, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

  • Μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στη Λίμνη Πλαστήρα με πρωινό.

  • Συνοδός του γραφείου μας.

  • Φ.Π.Α


Δεν περιλαμβάνονται:



  • Είσοδοι σε μουσεία.

  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό